Klasický wok používaný v celej Ázii. S okrúhlym dnom a nie je teda vhodný na elektrické sporáky.
Pred prvým varením treba wok takzvane vypáliť. Potom bude jeho povrch dokonale...
Klasický wok používaný v celej Ázii. S okrúhlym dnom a nie je teda vhodný na elektrické sporáky.
Pred prvým varením treba wok takzvane vypáliť. Potom bude jeho povrch dokonale...
Klasický wok používaný v celej Ázii. S okrúhlym dnom a nie je teda vhodný na elektrické sporáky.
Pred prvým varením treba wok takzvane vypáliť. Potom bude jeho povrch dokonale nepriľnavý.
Odporúčaný postup: nový wok najskôr dôkladne umyte teplou vodou, saponátom a drsnejšou hubkou, a to zvnútra aj z vonku. Dokonale suchý wok dajte rozpáliť na plynový varič. Povrch woku začne postupne meniť farbu. Otáčajte wokom tak aby sa farba zmenila na celom povrchu. Potom do woku nalejte asi dve lyžice oleja a opatrne rozotrite po celom woku. Rozpálený olej sa začne vypaľovať. Potom nalejte ďalší olej a nasypte do woku väčšie množstvo nakrájanej zeleniny (môže byť šalát, zázvor, jarná cibuľka). Smažte do čierna a miešaním zeleniny rozotierajte olej po celom woku. Usmaženú zeleninu vyhoďte, wok nechajte vychladnúť a vytrite papierovým obrúskom.
Nevhodné do umývačky riadu.
Materiál: plech a drevo
Priemer: 38 cm
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.